САТЕНЕНА И ДЪНКОВА ЧАНТА С ШЕВИЦА


ПРОДУКТ №: 864

През последния месец страстта на СтилЪ, е да изработваме чанти и раници с красиви автентични бродирани български шевици. Използвахме много притeн пясъчно сив  плътен сатениран памучен плат от който изработихме светла лятната чанта и високо качество дънков тъмно син плат за тъмната чанта. Избрахме тези цветове, защото върху тях изпъква прекрасно красивата шевица от Станке Димитрово/ Дупница. Бродирахме антентичния фолклорен мотив върху капака на чантата. От същия плат на чантата си изработихме и дръжката/ презрамката, за да сме сигурни, че ще е здрава. Цялата чанта е капитонирана от нас за здравина, а за копче използваме голямо дървено копче, което се вписва в тематиката на ръчно изработена раница. Предвидили сме чантата да се ползва и от малки и големи, защото дръжката е регулируема.

Поверието е че, българската шевица пази, лекува и крие тайни, създава усещането за красота и хармония. Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза и да я възродим с българска шевица.

KUGOart може да опита да вдъхне нов живот и на Ваша любима вещ, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение да реализираме и Вашите идеи!

KUGOart – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!