КЪРПИ С БЪЛГАРСКИ ШЕВИЦИ 2


ПРОДУКТ №: 274

Нашето ателие притежава сертификат за изработване на национални кукли, а покрай тях, ние се влюбихме в българските шевици и се опитваме да съдваваме нови артикули с различни фолкорни мотиви. Загадката, която се съдържа в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура.

Нашите триъгълни къпри за глава ни изработваме вече почти 2 години и ги предлагаме на фолклорните събиотия, където участваме. Стремим се кърпите и всички наши артикули с шевици да са много и разнообразни като мотиви.

Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят кърпа, риза иили дреха и  да я възродим с българска шевица.  KUGOart може  да опита да даде нов живот и на Вашите дрехи, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

KUGOart – ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!