СВЕТО КРЪЩЕНИЕ САМУИЛА


ПРОДУКТ №: 1632

Специално за празника на малка Самуила, с нас се свърза кръстинцата й Ралица, която ни възложи целия комплект за кръщенето  на детенцето и от роклята. Ралица ни посети в ателието и избра   прекрасната българска тракийска шевица.  Подготвихме и изпратихме проекти за всеки артикул, като в движение Ралица добави и лента за косата на Самуила. Всеки артикул се получи уникално с елемент от същата шевица. Ралица ни се обади, за да ни даде точните размерите на малкото момиченце и пристъпихме към изработакта на артикулите за кръщенето. Получи се уникален комплект за Свето Кръщение Самуила, който е изключително практичен и артикулите ще са ползват във времето. Изработката на този комплект ни даде много настроение докато изработвахме и се радвахме на всичко което излизаше от ръцете ни.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от KUGOart & СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза  или тенискаи да я възродим с българска шевица. 

С KUGOart & СтилЪвие ще се потопите в традиция и СтилЪ с шевици!

KUGOart & СтилЪ ще да опита да даде нов живот и на Вашата риза или Ваша тениска, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

KUGOart & СтилЪ– ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!